Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

...jaká matka, taká Katka. Děti mají mít mantinely, a ty jim nastavují rodiče. Já jsem se svými dětmi chodila všude, vyjma zakouřených prostor. (S prvním dítkem dokonce i do školy). Chovaly se hezky, ale i já jsem se jim věnovala, když se nudily. Je to jednoduchý recept...

1 0
možnosti

Mám děti od sebe šest let. Zatímco s mladším jsem někdy navštívila maximálně restaurace s dětskými koutky, u toho druhého to bylo složitější. Přece jen to starší už žije jinak a chodíte i na výlety mimo civilizaci, kde moc gastropodniků na výběr není. Ale nikdy jsem nenechala to mladší řvát uvnitř nebo nedejbože přebalovala u stolu. Prostě když se mimino, posléze batole, přestalo chovat pohodově, šlo se pryč. Ale i to batole se dá zabavit omalovánkou nebo knížkou, prostě se mu musíte věnovat i u toho stolu.

2 0
možnosti

P77e13t72r 58N12e18m84e71c

3. 4. 2023 11:24

A kdyby to jen trochu šlo, tak klidně táhnu dvouletého i na schůzky s klienty. Bohužel by mě za to asi vyhodili.

po téhle větě je vaše litanie úplně zbytečná...pokud chápete, že nebudete tahat děti na schůzky protože tam obtěžují, měla byste chápat, proč je netahat do hospody.

3 0
možnosti

Na to je jednoduchá rada. Naučit děti, aby se chovaly slušně a nikdo je nebude omezovat,aby někam šly.

5 0
možnosti

Nikdo ovšem nedonutí tří až čtyřleté dítě, aby ho to v restauraci u stolu bavilo déle než půl hodiny. Je to především na rodičích, aby pochopili, kdy je čas odejít. Tedy - nikdo takové rodince nebrání, ať si zajde na společný oběd, nebo večeři, ale rodiče musí pochopit, že s malými dětmi to není na dlouhé vysedávání. To, co píše autorka článku, že dítě vydrží sedět dvě hodiny na klíně otci a poslouchat pivní kecy dospělých, je buď sci-fi, nebo diagnóza.

0 0
možnosti

Každý člověk je člověk. O to vůbec nejde. Jde o chování.

Máte právo do restaurace s dítětem jít, zároveň povinnost zajistit jeho slušné chování.

Možná vás to překvapí. Práva se vždy musí vyvažovat povinnostmi, víte?

10 0
možnosti
Foto

J53a60n 52S30v47a69t82e40k

31. 3. 2023 23:36

Pak ale zajistěte, aby ty děti "nelezly ostatním návštěvníkům pod nohy" a garantujte pod hrozbou pořádné pokuty, že se budou chovat tak, aby svými občas hlasitými projevy nerušili ostatní hosty.

Osobně si myslím, že by nemusel být problém umožnit i dětem vstup do nějaké takové restaurace, ovšem jen za podmínky, že nebudou rušit ostatní hosty. A pokud budou, prostě nechat právo hostinskému takové rodiče s nevychovanými ratolestmi vyvést z hospody bez náhrady.

Když přijde někdo zaneřáděný do veřejného prostoru tramvaje či autobusu, může být rovněž (v souladu s podmínkami pro přepravu osob) z dopravního prostředku vykázán, i kdyby měl platný lístek.

Takže by mělo být rovněž možné stanovit pravidla pro návštěvníky restauračního zařízení bez nutnosti zmiňovat věk (žádná diskriminace kvůli věku). Stačilo by napsat, že je zakázáno pobíhat (zdůrazňuji pobíhat) mezi stoly, překážet obsluhujícímu personálu apod. Jistě by se našlo i pár dospělých jedinců, kteří svým chováním takové nějaké nařízení porušují - ti by byli podobně jako nevychované děti (všimněte si, nejde v takovém případě o diskriminaci kvůli věku) vykázáni.

Co na tom, že by se po dětech chtělo, aby se chovaly jako dospělé osoby - prostě za ně ručí rodiče a je jen na nich, zda jsou schopni své ratolesti ukočírovat.

Pokud toho schopni nejsou, potom ať jdou o dům dál někam, kde nebudou mít na klientelu takové nároky jako v té hospodě...

Zdůvodňovat to ale věkem návštěvníka znamená koledovat si o problémy, v tom souhlasím s těmi rodiči. Čili žádnou diskriminaci na základě věku, barvy kůže a podobně - ovšem jasné a nezpochybnitelné podmínky pro to, aby mohl být host (tedy i rodina s dětmi) obsloužen. A je jen na rodičích, zdali jsou takové podmínky schopni a ochotni dodržet. Pokud ne - pak by měli mít smůlu.

10 0
možnosti

pěkně napsáno, těžko vymáháno - hysterku s rozežraným fakanem z hospody nedostanee bez násilí - matky "jámámprávo" jsou velmi nepříjemné a mnohdy agresivní...

4 0
možnosti
Foto

Ano, jsou. A pokud se tak chovají (matky i děti), tak s tím jistě nikdo nemá problém. Ovšem když pokud někam vtrhne rodič se zbožňovaným rozcáplým šklebounem, tak se nikdo nemůže divit, že se jim nedostane příliš pochopení. Ale pokud vaše děti zvládají kromě kaváren i DOX, tak výborně :-)

8 0
možnosti

Jedna věc je brát děti do kaváren a jiný level je přebalovat ho na jídelním stole a plenu s exrementy odložit do talíře. Oni jsou totiž lidi a "lidi". Bezohlední, sebestřední, absolutně sobečtí, kteří samozřejmě nejhlasitěji křičí, když jim někdo sáhne na jejich domnělá "práva". No, přidala jste se na tu správnou stranu:-/

15 0
možnosti

P41a79v83e46l 65V55é68b37r

31. 3. 2023 19:22

Jenomže, paní autorka jaksi přehlíží, že i zákazníci mající rádi klidné prostředí a jsou také lidi. Vpuštěním divoké hordy by se zase jim zakázal vstup...

13 1
možnosti

Omlouvám se za mínus, mělo být plus. Malý displej...

0 0
možnosti

Citace: "zda je vhodný, nebo nevhodný brát děti"...........dnes už může psát veřejně i ten, jehož jediným vzděláním je "vysoká škola života" na FB....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS