Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

je úplná pravda, že gram prevence je lepší a lacinější než kilo léčby, a že sociální práce je společensky záslužná, a že o ní spousta idiotů mluví sprostě a je to nespravedlivé

ale je taky pravda, že když člověku nestačí peníze v jeho/jejím zaměstnání, není jiný lék než si hledat zaměstnání nové

0 1
možnosti

Máte pravdu v obojím. A to je jeden z důvodů, proč ze sociální práce mizí odborníci - třeba absolventi naší místní VOŠ se rozplynou ve výrobnách, jen so se rozhlídnou po možnostech.

0 0
možnosti
RM

pracujete v neziskovce, t.j. váš plat se odvíjí od grantů, finančních darů apod. Tzn., že stát výši vašeho platu nijak nestanovuje. Se sestrou, která je tělesně postižená jsem také založila neziskovku, ale jsme hodně malí, a tak sháníme peníze po tisících a já za to žádnou finanční odměnu nepobírám. Pomáháme tělesně postiženým stejně jako je sestra. Víte, ono je to těžké a určitě na dlouhé téma. Kdekdo si dnes může založit jakoukoli neziskovku za účelem pomoci jakékoli skupiny lidí. A pak v té neziskovce pracují lidé buď ve svém volnu nebo to mají jako HPP a pak tedy musí pobírat nějaký plat. No a pak si ti lidé stěžují, že mají malé finanční ohodnocení. Kdo má právo říct: ne, neziskovku si nezakládejte, už jich je tady hodně. Některé neziskovky jsou podporované státem, protože v podstatě jim stát pak platí za to, co by měl vykonávat ten stát. Některé pak ale suplují práci státu. Jen tak malý příklad. U nás ve městě je neziskovka pomáhající samoživitelkám, chudým, poškozeným v trestních řízeních, propuštěným vězňům apod. Podle mne ale na tyto činnosti má stát třeba Probační a mediační službu, OSPOD atd. Tak proč tato neziskovka žádá o peníze vedení města a i řádné obyvatele města, aby jim finančně přispěli. No a s tímto já mám docela problém. Vždyť tohle nejde dělat do nekonečna. Tak proč se neohlédnete po něčem lépe finančně zajištěným a tu pomoc můžete směřovat do svého volného času. Sestra pořádá pobyty pro tělesně postižené a k tomu jsou zapotřebí asistenti. Jsou to VŠ studenti, pracující i podnikatelé. Na pobyt si čerpají svou dovolenou. Z některých VŠ studentů jsou již pracující, kteří mají své rodiny a jezdí s námi i jejich děti. Nedávno jsem shlédla dokument o pěstounech a do navštívené domácnosti přišla paní, která se dané rodiny ptala, co potřebují a jak se s dětmi sžívají apod. No a pak v samostatném rozhovoru paní řekla, že zastupuje neziskovku. Proboha proč?

3 0
možnosti
EN

E43d33n44a 95N88o40v60á

6. 2. 2023 5:30

Víte, proč tam šla paní z neziskovky? Protože pani z OSPODu na ně bohužel nemá čas. To, že je paní z OSPODu stejně špatně placená jako z té neziskovky je taky fakt, tam už stát figuruje.

Dobře, ať se tedy zruší veškeré školy sociální práce, protože pomáhat muzeme každý o svém volnu? Jak tohle zajistíme?

2 0
možnosti
JK

Podprůměrný plat je široký pojem, když na něj dosáhne kolem 40 % pracujících. Lékaři, učitelé a zdr. sestry hulákají každý rok, že mají málo. Jsou profese, kde jsou na tom ještě hůře než. soc. pracovníci.

0 0
možnosti
EN

E55d39n50a 78N86o66v16á

5. 2. 2023 15:10

Mi schválně řekněte, kdo s VŠ titulem bere 9 tisíc na poloviční úvazek? :D

2 0
možnosti
Foto

Na Sk majú pracovníci v sociálnych službách mzdy ako v štátnej správe a sú celkovo slušné. Neviem teda ako to je u Vás.No a vo väčšine zahraničných krajín patria sociálne služby do sféry tretieho sektora, kde napríklad z bezdomovcami robia ľudia dobrovoľne.

1 0
možnosti
PD

Abyste mohl něco dělat dobrovolně, musíte mít nějaký jiný příjem. Taky byste se mohl rychle z terapeuta stát klientem

1 0
možnosti
Foto

Tak musíš holt vydávat další a další knihy;-D;-)R^

4 0
možnosti
EN

E92d76n78a 58N79o13v57á

6. 2. 2023 5:53

S knihami je to stejné jako se sociální prací...

3 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6507x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik