Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Mohou se vrátit domů. Tam mrznout nebudou.

10 0
možnosti
ES

Když už, pak dělicí čára se netýká barvy pleti, ale určuje "naše vs. cizí". Nikdo nemůže být odpovědný za cizí dospělé lidi (tj. rodiče dětí, za něž orodujete), nelze spasit celý svět.

14 0
možnosti
Foto

Na trhu je černých dětí obrovský přebytek. Je ́dte se podívat do nějaké zaostalé země. Výrobní náklady jsou také velmi nízké. Bílé děti jsou nohem dražší a vzácnější. Proto jsou cennější, i když se to nesmí říkat. Ať žije pokrytectví.

4 0
možnosti
Foto

P34e79t41r 56B55u92r36i44a52n

25. 11. 2021 11:32

Nespojoval bych hledání německého dítěte s dětmi na hranicích. U rodičů německého dítěte je dost možné, že budou oficiálně vyšetřování a popotahování v jejich zemi. Právě za to, že např. svým nezodpovědným jednáním vystavily dítě možnému ohrožení života. I když je to dítě jejich. Stejně tak u nás. Pokud své dítě vystavíte nějakému ohrožení, naběhne na vás sociálka, budete vyšetřována a třeba i odsouzena. U rodičů uprchlíků nic takového nehrozí.

To, že dostáváte Vámi popsané komentáře je hnus. Tímto hnusem se prezentují zabedněnci (zvolil jsem raději slušně slovo).

Pokud píšete jak píšete, chtě nechtě vypouštíte Krakena a jitříte emoce. Musíte počítat s tím, že se u mnohých emoce obrátí proti Vám.

17 0
možnosti
Foto

Tak především to německé dítě hledali na českém území, děti na hranicích nejsou na českém území, to je úplně jiná situace.

1 0
možnosti

J50a30n 71Š15e83s38t68á61k

25. 11. 2021 11:24

Malá odbočka - "S ročními dětmi se nedoporučuje cestovat na zahraniční dovolenou."

11 0
možnosti
ST

Hm, dobře tedy paní autorko, ale co jako s tím? Co jste nám tím zoufalým kňouráním chtěla říct?

Máte plán, řešení?

3 0
možnosti
Foto

Proč diskutujete pod článkem, který jste očividně nečetl?

0 2
možnosti
JP

J10i36r33i 61P77i87l51n16y

25. 11. 2021 11:11

"nechci nikoho pouštět bez řádného prověření"

Nezlobte se ale oni zásadně nechtějí nechat se prověřit, protože ví, že by u řádného prověření na ambasádě v první bezpečné zemi neuspěli. Proto se hrnou v davu až na hranice a doufají, že se v davu při hysterickém nátlaku a ukazování malých dětí dostanou tam, kam chtějí. To je celé. Jenom naivní mladá dívka si ve své nevědomosti myslí, že všichni lidé na celé planetě jsou jenom dobří a je potřeba jim pomáhat. To k mládí patří a já vám to nezazlívám. Doufám jen, že časem zmoudříte.

19 0
možnosti
EB

Ale teď zase naivně generalizujete Vy a házíte všechny uprchlíky a jejich důvody do jednoho pytle, mající všichni stejnou myšlenku ukazování dětí na hranici ve snaze vyhnout se oficialitám. Kdybyste si o tom přečetl více, věděl byste, že to zdaleka není tak černobílé. Nic není. Mě například vysloveně vadí, že někdo nechá umírat děti v lese a je mi jedno z jakých "vyšších" důvodů. Řešit se to musí komplexně, jistě otevření hranic jen tak je blbost. Ale teď je tam humanitární krize.

0 1
možnosti
Foto

Co mame delat dle vas? Dejme tomu,ze podepiseme petici za zakaz vraceni uprchliku a uznani statusu uprchlik,tj. pustime je do EU. Nebo posleme penize neziskovce,ktera toto prosazuje.

Prvni problem je,ze petice nerozlisuje osoby a rodiny. Takze petici tak,jak je neni rozumne podepsat. Mezi migranty je vetsina mladych muzu.

Druhy problem je,ze kdyby se zacaly poustet jen rodiny s detmi a toto by si budouci migranti mezi sebou rekli,dalsi vlny by braly deti na nebezpecnou cestu v daleko vyssim meritku, protoze by vedely,ze s detmi projdou. Tim by bylo dalrko vice deti vystaveno nebezpeci,pricemz dalsi vlny rodin a deti nikdo nechce a nekdy by se to stejne zastavot muselo.

Treti problem je,ze i deti a zeny v Nemecku trpi diky (muslimskym) migrantum,rada rodin musela ze svych domovu i uteci jinam.

Napiste prosim jasne,co navrhujete a jake to bude mit dle vas dusledky,co by to prineslo.

9 0
možnosti
JL

Když se podíváte , jak myslí muslimové, je to středověká mentalita islámu - spravedlnost se odvozuje od islámu, lidi jsou posuzováni podle toho, zda jsou muslimové nebo ne. Kdo není muslim, je méněcenný... Přečtěte si komentáře u videí z hranice: muslimové často píší Aláh vám pomáhej, není to racionální řeč, kterou vedeme my. Oni nemyslí evropsky.

6 0
možnosti
JL

Trochu situaci na východní hranici sleduju a už se to tak nedramatizuje - nevidím videa s dětmi, ale vyklizené "tábořiště", protože tam sněžilo. Je tam zima- Mám teorii, že Lukašenko zranitelné osoby jako děti přemístil do budov, ale dal možnost zdravým mužům, aby se nadále pokoušeli dostat přes Polsko na západ. Poslední polská tiskovka pohraničí policie: v noci ubylo pokusů přejít do Polska, ale jsou agresivnější. - A co se týče toho srovnání se ztracenou německou holčičkou na Šumavě: ona se ztratila, zatímco na běloruské straně děti pečlivě hlídají stovky policajtů a vojáků, ty se neztratí. Včera jsem našel na FB video z demonstrace údajných studentů na východě Iráku - študáci tam kamenovali dva policajty, kteří vyděšen+ prchali, aby si zachránili život. To je mentalita Středního východu, zdá se. Dokud nedostanou přes hlavu výchovně, budou útočit. Poláci to chápou, vy jste natvrdlá.

12 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6507x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik