Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J75a76n 70H23a59r34v58a76n

17. 11. 2021 17:12

Ještě jednou: Nejedná se o UPRCHLÍKY, tj. lidi kteří prchají před válkou a pod., ale o MIGRANTY, tj. lidi, kteří se dobrovolně rozhodli žít jinde (převážně v SRN), sami si zaplatili cestu.

Špatné je, že ti v Bělorusku nevolí legální způsoby (u nás žijí statisíce imigrantů, kteří přišli legálně), ale do cizí země se vlamují - v noci přes ploty, apod.

14 0
možnosti
PB

P10e38t85r 11B35u55r29i28a35n

17. 11. 2021 17:11

O žádné rodiny a děti uprchlíků se samozřejmě nejedná. A odkud prchají, z Běloruska? Co se nám to tu snažíte nabulíkovat?

Pokud prchají ze své původní země, tak už právě uprchli. Do Běloruska. Takhle to chtěli a takhle se jim to povedlo. Z Běloruska ale už neprchají, protože jednak nemají žádný důvod a potom tam nemají žádný domovský status. To by se tam museli přihlásit k azylovému řízení a být tam vystavení represím a útlaku.

Tím, že se dostali do Běloruska, ať už na vízum, nebo jinou výjimku jim udělenou běloruskou vládou, a tím, že tam nepožádali o mezinárodní ochranu, se z nich stali jen turisté.

Vystoupili tedy v Minsku z letadla. A měl podle vás tehdy malý Zaman ještě botičky, teplé oblečení a spacák? Pokud ne, proč se s ním matka vydala k polské hranici místo do azyláku? Vám to připadne možná logické, mně rozhodně ne.

Dobrá, jsou tedy u polské hranice, protože jim podle vás někdo nalhal, že je průchozí do Německa. A oni mu údajně uvěřili. Tam jim však polští pohraničníci oficiálně sdělí, že průchozí není. Proč nevěří i jim? Normálně myslící člověk, a k tomu ještě s malými dětmi, by se otočil a sháněl v nejbližší obci nocleh, jídlo a teplé přikrývky. Rodina těch dětí ne, proč? Nemají peníze? Mají mobily a neomezený evropský roaming, ale deset dolarů na přikrývku jim už nezbylo? Dítě mrzne a jeho matka zatím klábosí s nějakou aktivistkou v ČR tak dlouho, až jí klekne mobil? Komu zase tohle chcete nabulíkovat?

Děti hladoví, mrznou několik dní na volném prostranství a mají kolem sebe 200 dospělých. Ale máme jim pomoct my, protože ti dospělci se stovkami dolarů po kapsách nemají čas jim sehnat jídlo a přikrývky. Musí házet šutráky na vojáky na druhé straně plotu. Tohle vám přijde normální vysvětlení? Mně ne.

30 0
možnosti
JH

J38a62n 83H85a49r74v46a58n

17. 11. 2021 17:15

Pane Buriane, je to marný, kdo nechce slyšet neuslyší Rv

6 0
možnosti
JL

Zase máte trochu opožděné informace, milá Edno, jak je vidět z videí na youtube, Bělorusové odvezli migranty do nějakého obrovského skladu, aby byli v suchu a jeden z nich sdělil reportérovi, že jim bylo řečeno, že budou deportováni domů.

2 0
možnosti
JN

J46o18s98e16f 42N69i64k34l

17. 11. 2021 16:58

R^Naprosto souhlasím s tím co píšete. Ale nesedí mi tam věta: "Jedná se o hybridní válku, které šéfuje diktátor Lukašenko..." Migranti jsou do Běloruska dopravování leteckými společnostmi Turecka, účast na tom mají "obchodníci s lidmi" z řad německých Turků, kteří si přijdou na pěkné peníze...migranti chtějí do zemí EU, povětšinou do Německa, které jim bylo slíbeno. Běloruské úřady jsou bezradné a jejich pomoc je minimální. Rozhodně nelze jednoznačně házet vinu na Bělorusko. Ty 3-4 tisíce migrantů nakonec stejně skončí v Německu nebo v jiných zemích EU, tak jako miliony migrantů, které od přelomu století proudí do Evropy...

0 4
možnosti
JN

J55o81s55e12f 53N65i85k86l

17. 11. 2021 17:20

Na druhou stranu muslimská migrace je expanzívní a pro naši kulturu nepřátelská...

1 0
možnosti
SB

Poslušně hlásím, že osud budoucích generací českého národa mi leží na srdci více než osud současných migrantů, a to včetně těch nejmenších.

Poslušně hlásím, že právě z tohoto důvodu mě váš blog nechal zcela chladným.

5 0
možnosti
Foto

Ne, není to sexy, je to naivní až hrůza a dovolávání se pomoci nebohým dětem, které za to (opravdu) nemohou, je v konečném důsledku stejné, jako ono podřezávání si větve pod vlastním zadkem.

Ti lidé, se sem tlačí ilegálně, nezákonně a násilně, své děti si berou jako štíty kterými se naprosto cynicky snaží vzbudit soucit, tomu chcete pomáhat? A uvědomujete si, že čaj, chleba a teplý svetr je teprve začátek toho, co se všechno bude dít a k čemu se touto pomocí zavazujete?

16 0
možnosti
MK

Mimochodem i ta známá fotka utopeného chlapečka, byla naaranžována. To jen tak na okraj.

12 0
možnosti
LH

Jsou i lidé s mozky, kteří se dovedou vyjadřovat větami. A dokonce souvislými.

0 0
možnosti
JG

Paní Nová, pokud mi Vaše modrooké a blonďaté dítě položíte v mrazu před dveře a budete čekat jestli ze soucitu otevřu a nechám celou Vaši čtyřčlennou rodinu bydlet u nás doma, protože jinak já budu mít na svědomí, že to dítě umrzlo - tak rozhodně nebudu mít více soucitu, než když to samé udělá muslimka s tmavým dítětem kdekoli na hranicích. Přivolám úřady, aby zasáhly. Nikoli proto, že bych neměla soucit, ale protože je mi nanejvýš odporné využívá-li někdo (kdokoli) k vydírání utrpení dětí. Asi tak

25 0
možnosti
JG

Jenom se ještě, bez zlého úmyslu, dovolím zeptat - jakou přesně pomoc jako reakci na tento článek očekáváte? V prvním Vašem článku jste žádala podepsat petici - s jakou konkrétní pomocí přicházíte teď? Jakou konkrétní pomoc od čtenářů Vašeho článku očekáváte? Děkuji

8 0
možnosti
Foto

Žádný plus, to jsem se uklikl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6507x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik