Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K54a48r91e42l 75Š68v68é72d87a

15. 11. 2021 10:57

to je pořád dokola, Afrika roku 1900 - 100 milionů obyvatel, Afrika dnes - 1.300 milionů .... nemají jídlo, nepracují, přesto si pořídí 10 dětí ... když mu dáte 100 USD, koupí si samopal a dojde si pro jídlo do sousední vesnice, na co pracovat ... v Afrece neexistují drůbežárny, vepříny ... do lesa chodí jak do supermarketu, my tu zvířata chráníme jak poslední pandu a oni je tam žerou po milionech

22 1
možnosti
AK

Každé dítě má nějakého rodiče,nebo snad ne??A když se rodič nedokáže postarat o svého potomka,tak se ptám,na co si ho pořizoval??Asi jen proto,aby si skrátil dlouhou večerní chvíli,že!!A vyznívá otázka,proč sem lezou lidi i z dětma z teplých krajin do studené Evropy.A že se bude Evropa v několika desetiltích ochlazovat je nabíleni.Jenže až sem dorazí arktický mráz a zamrzne kde co,tak se zase budou hrnout domů??To jako hlava nebere.No jinak si je pani blogerka může vzít na byt a živit je,když si myslí,že lidi nemají soucit.Nemám soucit z vyžírkama,kteří se sem cpou jen proto,že by se měli lépe než doma,ale zapomínají na jedno,tady se bude muset zavést pracovní povinost,neb je systém neuživí.

12 3
možnosti
JP

Děkuji vám za rozumné a lidské slovo. Z komentářů si nic nedělejte, je to jen projev strachu, byť si to málokdo přizná. Zachovejte si soucit, je to největší dar, nejen proto, že jste matka, ale prostě tak lidsky. Máte mládí, odvahu a srdce na pravém místě, hodně štěstí.

4 14
možnosti
MP

Pane Provazníku, dovolím si ocitovat pár vět z článku pana Lindera "Zvládli to?", jež byl oceněn Česko-německou novinářskou cenou 2021. Vyšel v časopisu Respekt, který snad nikdo nepodezírá z xenofobie nebo rasismu.

Mapuje pohled na migraci ve čtyřech německých městech. Namátkou Freiburg:

Afghánský uprchlík Husajn Chavárí na cyklostezce podél řeky Dreisam znásilnil a zavraždil devatenáctiletou studentku medicíny Marii Ladenburger, která ve svém volném čase pomáhala běžencům. Když se Freiburg z tohoto šoku skoro otřepal, tak přišel další. Třináctého listopadu 2018 byla v křoví u diskotéky v průmyslovém předměstí hromadně znásilněna osmnáctiletá studentka, které předtím jeden z násilníků nalil do drinku uspávadlo. Osm z jedenácti obviněných pachatelů pocházelo ze Sýrie, zbylou trojici tvořili žadatel o azyl z Alžírska, běženec z Iráku a Němec bez přistěhovaleckého původu.

1 0
možnosti
ZZ

A nezamyslela jste se milostivá nad tím, proč všichni prchají k těm nenáviděným nevěřícím psům a proč neprchají k souvěrcům do slunné Saudské Arábie, Kuvajtu, SAR, Ománu ..... ?

Až si správně odpovíte na tuto základní otázku, můžeme řešit další.

Sdělím vám ale takové malé tajemství - pro všechny pachatele dobra - v první fázi na přesun do Německa, potažmo EU, čeká cca 800 mil obyvatel.

;-);-);-)

12 4
možnosti
Foto

Laciný argument, takový babišovský nebo okamurovský.

2 13
možnosti
FN

Otázka. Jak se rodiče toho dítěte dostali do Běloruska? Pravděpodobně měli dost peněz na zaplacení letenky a určitě měli své pasy. Další otázka, proč tedy zrovna do Běloruska? každý migrant má mobil , tak je zřejmé, že rodiče věděli o co jde. Muže vám být chlapce líto, můžete mu posílat oblečení, peníze, ale nemůžete zasahovat do rozhodnutí jeho rodičů.

23 0
možnosti
MP

Evropa byla po druhé světové válce zdecimovaná daleko více než celá slavná Sýrie se všemi okolními státy, a přesto se znovu dokázala vlastními silami postavit na nohy. Vybudovali ji prakticky od základů naši rodiče a prarodiče, bylo to bezpochyby velmi pracné a museli si pomoct sami, nic nedostali zadarmo. Někdy mám pocit, že současná generace za svůj život nic podobného nepocítila a proto má bohorovné tendence kdekomu lehkomyslně rozdávat statky, které byly vykoupeny potem a krví jejich předků.

17 0
možnosti
JS

..Když jsem tu asi před třemi dny na diskuzi napsal, že by bylo třeba pomoci nějakým způsobem alespoň těm dětem a matkám co tam jsou..Málek jsem byl( ukamenován) těmi minusovými body..v ten okamžik jsem si uvědomil jak prohnilá a lhostejná je ta naše česká společnost.

4 8
možnosti
RK

R79a74d48e72k 65K63o87h86u47t

15. 11. 2021 13:22

Nejen česká. Proč tam již dávno nejsou autobusy z Německa s ochranou jednotek NATO, aby je bezpečně převezly tam kam jedině chtějí? Nebo že by i v Německu byli po zkušenostech a vítání na nádražích prohnilost?

1 0
možnosti
JK

Jsem rád, že jsou na světě lidé jako Vy. Karma a respekt.R^

3 10
možnosti
Foto

Jen hlupák si myslí, že se tu chce paní Nová zviditelnit, nemám nejmenší pochyby o její upřímnosti. Zde se přesně nachází hranice komu pomoci, komu ne, hranice lidskosti. Odmítám uvěřit, že rodina s malým dítětem se na takovouhle pouť vydá z vypočítavosti. Jsem proti migraci, ale zároveň jsou jistě případy lidí, kteří mají pochopitelné důvody k těmto činům. Jsme jen tlupa ovcí, která reaguje ne na migranty, ale neschopnost politiků racionálně problém řešit. Stavíme se kategoricky proti jakémukoli migrantovi či uprchlíkovi jen proto, že EU je neschopná celou problematiku kvalitně rozhodovat mimo hranice EU a pouštěla je sem po statisících. Nechci je tu, ale tak jako jsem všemi deseti hlasoval pro pomoc afghánským pomocníkům AČR, tak to dítě si prostě tohle nezaslouží. Ale my, hlupáci, slyšíme slovo muslim a hned vidíme teroristu, domácí násilí, nepřizpůsobivost a středověk. Jen proto, že jsem loutkami některých senzacechtivých novinářů a naprosto neschopné politické garnitury EU a jejích jednotlivých členských států.

5 13
možnosti

Ale tady přece nejde o to, jestli je někdo muslim, ale že Bělorusko se rozhodlo vydírat EU tím nejodpornějším způsobem - úmyslně dopravuje imigranty z kritických území (jak jinak by se tam dostali?) ne proto, aby jim pomohli, ale proto aby jejich prostřednictvím vykonávali nátlak na EU. A není pochyb o tom, že za tím stojí i Rusko, když to prostřednictvím svého ministra zahraničí Lavrova navrhuje EU, aby za zadržení imigrantů platila Bělorusku podobné "výpalné", jako Turecku. I když je to kruté, otevírat v této situaci náruč imigrantům na běloruské hranici znamená ustupovat této vyděračské a sprosté politice.

7 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6507x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik