Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

A51l81e46š 88N74o83v43á26k

13. 11. 2021 15:15

Ještě máme v živé paměti aranžované fotky utonulého chlapečka z jiné uprchlické vlny. Problém se nevyřeší dojemným příběhem, postup musí být systémový...

13 0
možnosti
Foto

... karma (a taky podpis pod petici - je to dost málo, ale lepší než nic)R^

3 7
možnosti
PK

Nechápu, proč je tady tolik nenávisti. I já se připojil a dal odkaz na sociální sítě. Asi to nejmenší, co mohu udělat.

Chápu, že se někomu může zajídat "vydírání" přes děti. Ale právě ony, za nic nemohou. Nerozumím té bezcitnosti.

3 2
možnosti
Foto

Moje děti nemrznou a mají co jíst, ale mohlo by to být i tím, že je netáhnu v zimě přes půl světa do neznáma. Taková migrace je vždy riziková, vydat se na takovou cestu s malými dětmi je nezodpovědné a očekávat, že na konci té cesty se o nás někdo postará a zajistí nám úplně všechno je naivní.

39 2
možnosti

Jako první přijalo imigranty Bělorusko. Navíc zcela vědomě a dobrovolně. Mělo by se tedy o ně i postarat a ne je vyštvat na hranice s EU a ponechat je tam svému osudu. Není sebemenší důvod, aby EU řešila problém Běloruska.

15 2
možnosti
ZZ

Já měl za to, že první začali přijímat Řekové a Italové a poňoukala je k přijetí samotná Angela !

;-D;-D;-D

Nicméně pokud migranty Poláci nevpustí na své území, tak věřím, že báťuška, který postupuje stejně jako Italové a Řekové, či Španělé a Portugalci, ten problém rychle vyřeší.

;-)

1 6
možnosti
Foto

J87i19ř22í 36K38i41n26d13l

13. 11. 2021 10:19

Takže oni jsou tak chudí, tak strašně chudí, že si zaplatí letadlo do Běloruska z Ankary, za peníze se nechají odvést na hranice s Polskem a čekají, že půjdou dá do Německa za lepším. Podle oblečení se o žádné chudáky nejedna. Když to nejde po dobrém zkusí starou obehranou fintu děti, Nastrčit Evropanům děti a oni zjihnou, Vždyť to fungovalo mockrát,

17 2
možnosti
PH

Teda to je blábol. Kolik vám je? 12 let? Mě mnohem víc než uprchlíci v lese trápí, že dospělá žena, která má volební právo, uvažuje jako vy.

17 3
možnosti

Edno je toho spousta, co nevíme. Zamen už je jen důsledek toho, co se děje jinde, ale i svým způsobem tady. Stačí se špatně narodit. Tento Váš článek řeší trápení malého kluka, za kterým stojí... ale co vlastně? Jaké měl rodiče, kde žili a jak, než se vydali na cestu, bylo to tak hrozné, že museli vytáhnout svého maličkého synka z domovské země, z místa, kde měl kamarády a odejít na tak dlouhou strastiplnou cestu, a řekl jim někdo, jak strastiplná bude? Je to těžké, protože vedle lidí, které možná mají tak moc vážné důvody, je na cestách také hodně takových, kteří se ve své domovině dostanou k mobilu, podívají se na mediální pozlátko Evropy a rozhodnou se jít prostě za lepším. Dokonce platí majlant (ze svého pohledu) převaděčům. To všechno je precedens jediného problému. Všichni jsme se narodili do přelidněné planety. Začíná boj o zdroje. Zamen to jako nejslabší odnáší první. Chování Západu se svými opulentními sociálními programy zejména pro uprchlíky, ale také pro nás, tomu všemu jen nahrávalo. Teď už začíná přituhovat všade a politici toho zneužívají. Ano, jsme na tom tak špatně, že se toto v Evropě začíná dít. a bude hůř. Mnohem hůř a nejen pro imigranty. Pro nás všechny. Ubývající voda za českou hranicí pro lidi vlivem Turowa je jen druhá strana stejného problému. Chápu, že chcete vyburcovat lidi, možná by pomohli Zamenovi, ale už je a ještě bude miliony Zamenů. Promiňte mi, ale Váš článek je jednostranný, vidí jen kousek problémů, i když se srdce svírá.

9 1
možnosti
ES

Ano, toho dítěte je mi líto. Ale pokud tu ono a statisíce dalších zůstanou, budou k politování všechny naše děti a vnuci.

19 3
možnosti
FL

Jsem pro pomoc za předpokladu že se tím nevytvoří mechanizmus pro přesidlování těchto lidí k nám. Jako to dělá Izrael s prchajícími Syřany: Poskytne stany, deky, jídlo, ošetří raněné ... a pak se všichni vrátí do Sýrie.

6 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6493x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik