Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jo, přečetl jsem celou "trilogii", je to stále to samé, tendenční a jednostranné. V diskuzích bylo dost různých argumentů, se kterými se můžu a nemusím ztotožňovat. Nikdo by neměl nikoho urážet za názor, na ten máme každý právo. už od prvního článku se o Zamanovi (a ostatních) píše jako o uprchlících, ale oni uprchlíci nejsou, jde o migranty, navíc s označením nelegální - pokud mi to tedy nevyvrátíte, tak odešli ze své vlasti dobrovolně (za dítě jsou odpovědní rodiče - pro případ, že kdokoliv namítne, že dvouleté dítě moc rozumu nemá) a tedy opravdu nerozumím tomu, proč by jim migrace měla být umožněna. pokud se chtějí přestěhovat do jiného státu, lze to udělat legálně ! ale zpátky k dané situaci - maximum solidarity v tuto chvíli znamená teplá deka, čaj, trochu vepřového guláše a rada, že cesta zpátky domů (na rozdíl od cesty do EU) zavřena není.

2 0
možnosti

Jedna taková technická, v ženevské konvenci je uprchlík ten, kdo se nachází legálně na území smluvního státu, přičemž ilegálně překročit hranice, to dle této úmluvy lze jen v případě, že se jedná o překročení hranic ze státu kde uprchlíkovi nebezpečí hrozí, do státu kde mu nebezpečí nehrozí za podmínky, že se uprchlík neprodleně přihlásí úřadům dotyčného státu a vysvětlí jim svůj postup.

Tedy tihle nájezdníci na běloruské hranici to nejsou uprchlíci dle ženevské konvence, to jsou vojáci hybridní války, kteří neprchají před něčím ale nezákonně se derou za německým blahobytem.

Osobně je mi líto zabít i broučka pokud mi nijak neškodí, ale tihle nájezdníci, zle ohrožují budoucnost našich potomků, tady je můj soucit naprosto nulový, vy jste holt ve stavu alá "nad rozumem soucit nebo víra", což je poněkud sebevražedný stav.Rv

2 0
možnosti

Však oni si vás nejspíš najdou a pomstí se vám za tato slova.

:-(

0 0
možnosti

P38e96t38r 70B71u63r12i97a74n

18. 11. 2021 16:21

O smrti dítěte měla záchranářům říct žena, kterou našla skupina aktivistů. Měla bodnou ránu na bérci a její manžel měl tržnou ránu na ruce.

No, z tohoto popisku to vypadá, že se tam rvou navzájem.

6 0
možnosti
Foto

Psani na toto tema bohuzel nelze pomerovat tim,zda je ci neni SEXY.

1 0
možnosti

Možná Edně chybí sex.

:-(

0 0
možnosti

Spíš bych řekl, že psát o krutých, vypočítavých a bezcitných rodičích, kteří své děti berou jako rukojmí pro své vlastní plány, se jaksi nesluší.

:-/

8 0
možnosti

Mám z tohoto článku takový pocit, jako byste měla pocit se za článek omlouvat - respektive omlouvat za to, že v prvním článku jste petičně otevírala celou EU (což není moudré), a nyní už jenom nechcete aby děti hladověly a byla jim zima. To nechce víc lidí, ale taky nechce, aby nám na základě tohoto přání klepalo na domeček víc lidí, než kolik zvládneme.

Víte, já mám pořád pocit, že právě ona touha chránit dítě ve Vás překrývá fakta, jak se ony děti na hranici dostaly. Ony tam nepřicupitaly samy s prsty v puse. Tam je dotáhli rodičové, a ty tam dotáhnul zase někdo jiný, protože pokud vezmete v úvahy, odkud uprchlíci jsou, pro pěší si zvolili velmi zajímavou trasu.

Pokud chcete opravdu alespoň trochu něco dělat, trochu, napište dopis běloruskému prezidentovi, jeho vládě - a ne proboha otevřený dopis, který lípnete sem na iDnes a budete chtít potlesk. Opravdu mu napište, jemu, jeho vládě, jeho armádě, zdravotnictví, ministerstvům. V té chvíli něco děláte.

Do téhle chvíle, a Vy jste to sama nazvala, jste dělala jen sexy pokus. Vlastně jste udělala to samé, co právě běženci na hranicích - aby si je někdo všiml, tak ukazují svoji starost o děti. Jim ten trik na Vás vyšel, teď jenom chcete, aby šel dál. Jenom nemějte za zlý ostatním, když na ně to nepůsobí.

9 0
možnosti

Bez šance, Edno, bez šance. Představ si, já jsem žil v prvním světě v dobách reklam a cestopisných či sociologických nebo politických článků o nutnosti pomáhat třetímu světu - vše z toho pravidelně doprovázeno fotografiemi černoušátek s nafouklými bříšky a hejny much na obličeji. Dobrosrdeční občánci přispívali, přispívali... A kam to vedlo, dnes dobře víme. (Se mnou to naprosto nehlo ani v té nejtelečtější mladosti.)

7 0
možnosti
Foto

Vy jste navrhovala podepsat petici,ktera vyslovne pozaduje uznani vsem migrantum status uprchlika v Polsku,tj.zavazek prijmout do EU. Dale se v petici vyslovne pozaduje ukonceni vraceni migrantu (vsech) na uzemi Beloruska. Takze opet vpusteni do EU. Ignorujete i fakt,ze ackoliv drtivou vetsinu migrantu tvori mladi zdravi muzi,na fotkach jsou zamerne jen deti.

Vas prvni clanek lze tedy vnimat jako apel na otevreni hranic.

Dalsi clanky jsou uz jen kritikou nesouhlasnych komentaru.

Kdybyste napsala rovnou,ze pozadujete pouze humanitarni pomoc rodinam a detem, nikoliv spusteni uprchlickych vln do EU (coz by nepochybe byl nasledek prijimani),dockala byste se pouze dobrych komentaru.

Vsem je deti lito a vsichni by si pro ne prali humanitarni pomoc.

Pokud chcete zahltit Nemecko dalsimi migranty,doporuciji pobyt ve Frankfurtu ci v Berline a mrknou,proc jsou demonstrace i zen proti migraci.

10 0
možnosti

Ze všech dobrých reakcí pod tímto článkem jste vy a pouze pár dalších, kteří psali nejméně útočně a nejvíce objektivně.

Paní Nová rovnou mohla napsat, že místo otevření hranic chce pouze poskytnutí základních věcí. Ale jak vidno z diskuze i to by byl u některých problém. Oni vidí nájezd barbarů s kameny, aniž by doložili jestli předmětný nájezd byl před, nebo po tom, co jim došlo jídlo a pití a veškerá humanitární pomoc je u hranic zablokována.

0 0
možnosti

Dítě není uprchlík to si tu cestu dobrovolně nevybralo. Děti používaj jen k citovému vydírání a zblbnutí lidí jako jste z prominutím vy. Tímto se vás nechci nijak dotknout ani urazit.

6 0
možnosti

Rád bych zas já připomněl vám, že bezpečí těch našich dětí, nás samotných a našeho majetku je na našem území o mnoho prioritnější než to jejich. A nic z toho v jejich prospěch ohrožovat nehodlám. Když se jim na hranici nelíbí, měli zůstat doma.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS