Proč je sexy ve třiceti bydlet se spolubydlící?

6. 05. 2022 11:46:14
20 důvodů proč je sexy ve třiceti bydlet se spolubydlící. Je to lepší, než žít u rodičů. Co si budeme povídat. Stojíme o level vejš na vývojové stupnici osamostatňování.

20 důvodů proč je sexy ve třiceti bydlet se spolubydlící

Je to lepší, než žít u rodičů. Co si budeme povídat. Stojíme o level vejš na vývojové stupnici osamostatňování. Aspoň nad někým se můžeme lehce povyšovat. Na další úrovni stojí lidé žijící sami, pak lidé s psem či kočkou, nejvyšší post samozřejmě zaujímají ti šťastlivci v partnerském soužití. Zcela mimo stupnici pak stojí rodiny s dětmi, to už je jiná galaxie.

Můžete si furt připadat jak vysokoškoláci. Nestárnete. Můžete jet jednu "párty" za druhou, opájet se představou, že vám svět leží u nohou. Mnohem častěji jsou z toho ovšem depky, ale uklidňují mě ti, kteří ve třiceti ještě neopustili svůj dětský pokoj (viz předchozí bod).

Vždycky je tu někdo, kdo si s vámi bude povídat, kdo vyslechne, že v práci mě nedostatečné oceňuji, že matka je blázen atd. Spolubydlení je ideál pro všechny single lidi.

Spolubydlící je lepší než domácí mazlíček. Většinou nesmrdí. A venčit se taky nemusí. Pronajímatel nemá problém se dvěma dívkami, zatímco dva psy by asi nestrpěl.

Nemůžu si domů tahat cizi chlapy, protože je tady další žena, která by si o mně mohla myslet, že jsem coura. Tenhle bod mluví za vše.

To samé platí o návratech v sedm ráno. V sedm ráno, když jste totálně namol a vracíte se z nějakého vysokoškolského mejdanu, kde jste byli nejstarší.

Můžete šetřit na hypotéku. Neplatí třeba v mém případě, kdy veškeré prachy sypu do terapie, bydlení a kafíček blízko ordinace mého terapeuta (aneb sláva stalkingu).

Spolubydlící jako první omrkne můj nový objev. Seznámím ji s přítelem dříve, než ho dovedu k matce. Předstupeň tvrdého zhodnocení. Až na to, že jsem single poslední dva roky. Spolubydlící je single skoro celý svůj život, což mi samozřejmě přináší sakra špatný a morálně nevhodný pocit typu: “Jo! Sláva! Existuje někdo, kdo je na tom hůře než já.”

Sdílíte jídlo. V mém případě to ovšem není výhra žádná. Spíše kruťácká záležitost pro všechny, kdo mají chuťové pohárky.

Sdílíte i filmový a hudební vkus. I když nechcete. I když doufáte, že při prvních taktech hard metalu či úděsného popíku vyleze spolubydlící ven z pokoje, zakřičí apríl a pustí vaši oblíbenou desku. Samozřejmě kvalitní desku.

Spolubydlení je trendy. Fakt. Hlavně si to opakujete, když úděsně falešně zpívá z vany. Nebo když po ní myjete záchod nebo týden zaschlé nádobí. Mantra manter: Spolubydlení je trendy.

Spolubydlení je naše budoucnost. Nájmy se zdražují, vlastní bydlení je nedostupné a bla bla.. Všichni to známe. Tudíž my jsme takový předvoj těchto zářných zítřků.

Spolubydlící před vámi neuteče domů. Ani když jí líčíte strašně nudnou a nezajímavou historku. Bohužel to platí i v opačném případě. Jednou jsem vyslechla její velmi “vzrušující” příběh o jejím pracovním dni v archivu. Do toho dne jsem žila v domnění, že nejnudnější džob je ten můj. Chyba lávky.

Zavolá vám záchranku. Zavolá vám ji i v případě, kdy si myslí, že jste ubohý hypochondr. Aby se pak ukázalo, že jste ten nejubožejší hypochondr ze všech.

Šérujete takové ty věci jako Ibalgin, tampóny, mléko do kafe, kafe, oblečení a další dívčí nezbytnosti.

Nikdy nedáváte do lednice nedopitou láhev vína. Fakt nikdy. Vůbec se ve vašem bytě nenachází ani kapka alkoholu, neboť všechny zásoby podléhají okamžité degustaci, která skončí ve tři ráno, kdy se objímáte a slibujete si nekonečnou přízeň, když ti “chlapi stojí za hovno”. Ráno si pak bratrsky rozpůlíte poslední Ibáč.

Nebudete tlustá, protože pizzu máte vždycky napůl. Bohužel jí žerete i ve dvě v noci, neboť funguje takový zázrak jako “nonstop” pizza. Tudíž hláška o tloušťce je mimo mísu.

Spolubydlící vás vždy podpoří. Hlavně v takových skvělých věcech jako koupě desátého svetru, který sice vůbec nepotřebujete, ale je hezký a hlavně ušetříte na poštovném, protože spolubydlící si v rámci solidarity objedná aspoň ponožky.

Ušetříte na poštovném fakt majlant. Bohužel i majlant utratíte za naprosto nepotřebné věci, protože solidarita.

Úrývek z knihy Cynická lovestory od Edny Nové

Autor: Edna Nová | pátek 6.5.2022 11:46 | karma článku: 38.84 | přečteno: 10548x

Další články blogera

Edna Nová

Kdo vypil nejvíc piv?

Já, děti a muž jsme se socializovali se skupinou přátel po dobu čtyř dnů. Vyrazilo nás dvacet dospělých a nespočítatelně dětí do jednoho nejmenovaného penzionu v Čechách.

21.5.2023 v 10:49 | Karma článku: 26.53 | Přečteno: 1186 | Diskuse

Edna Nová

"A není ten Tvůj chlap nějakej divnej?"

Poté, co jsem zveřejnila blogísek na téma Muž chce jet na dovolenou se svou ex, tak mi přišla tahle reakce. Níže se k tomu podrobně vyjádřím.

7.5.2023 v 13:00 | Karma článku: 27.34 | Přečteno: 1276 | Diskuse

Edna Nová

Můj muž chce jet na dovolenou se svou ex

Tak opět si nemám s kým přátelsky popovídat, tak pokládám otázky sama sobě. Narcismus level milion.

6.5.2023 v 12:59 | Karma článku: 25.73 | Přečteno: 1421 | Diskuse

Edna Nová

Násilník čeká na každém rohu!

Muž vzal čtyřletou a odjeli na Sicílii. Já a dvouletý vegetíme doma. Dalo by se říct, že ideální stav... Jenže oplývám nějakým zázračný darem - lepí se na mě každé drámo.

27.4.2023 v 13:56 | Karma článku: 34.71 | Přečteno: 5856 | Diskuse

Další články z rubriky Poezie a próza

Alena Bures

Recenze - Martina Boučková: Šílená babička

Rodiče si nevybereš. Ale to koneckonců ani děti. A mít mírně šílenou matku je někdy k vlastnímu zešílení, ale někdy....

28.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 56 | Diskuse

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 14.20 | Přečteno: 194 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.52 | Přečteno: 197 | Diskuse

Marek Ryšánek

Způsobem bytí byl roven Bohu - Květná neděle.

Lidské dějiny jsou plné příkladů nejrůznějších vládců a vůdců. Ti ovládáni ctižádostí rozpoutávali války, štvali lidi proti sobě. Mysleli, že jim to přinese štěstí, věčnou slávu. Zůstali po nich statisíce, miliony mrtvých.

26.3.2024 v 20:23 | Karma článku: 4.96 | Přečteno: 129 | Diskuse

Jana Péťová

Fluktuace každodennosti

Fluktuace každodennosti - Proměnlivost. Nepředvídatelnost. Dynamika. Rozmanitost. Odlesky radosti překvapení a lásky. Nástrahy a výzvy.

26.3.2024 v 11:08 | Karma článku: 11.09 | Přečteno: 191 | Diskuse
VIP
Počet článků 135 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6490

Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...